La platja està situada a 5 Km de Tavernes de la Valldigna i és una de les destinacions més populars d’Espanya, rodejada de dunes i fauna autòctona. Té uns 3 Km de litoral en dues parts destacades, la platja de Tavernes i la Goleta, unides per un canal. Les dos tenen concedida la Bandera Blava.

 

La Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental creat i gestionat per la FEE (Fundació per a l’Educació Ambiental) des de 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents dels sector del turisme. Els criteris per a obtindre la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, servicis i instal·lacions.
BANDERA-BLAVA
La platja de Tavernes té una longitud de 2.070 metres, amb un tipus d’arena daurada i fina. Disposa de platja accessible i cada dia és més habitual veure-hi practicar esports nàutics com el windsurf i el kitesurf. Té un passeig marítim on la gent gaudeix de passeigs rodejats de comerços i restaurants.

 

La Goleta té una longitud de 760 metres, amb una arena daurada i fina, com la de Tavernes.
Una altra de les característiques és que també disposa d’una platja accessible i hi destaca el Parc del Llac , una àrea de recreació per a passejar i gaudir a l’aire lliure amb tota la família.

 

webcam
Les dues zones de la platja tenen servei de socorrisme des del 15 de juny fins al 15 de setembre, i primers auxilis amb un consultori mèdic situat vora les dependències de la Policia Local, l’horari del qual és de 8 del matí a 9 de la nit de dilluns a divendres.

 

 

La neteja diària de les platges fa que siguen unes de les platges més netes del litoral valencià.

 

[soliloquy id=”862″] 

Els comerços, restaurants, bars i farmàcia donen a la platja una gran varietat de serveis on trobar tot el que es busca.
Els mitjans de transport com el tren i l’autobús fan que la platja estiga ben comunicada amb les ciutats més pròximes, com València i Alacant, i fa que siga una de les destinacions preferides de la gent de l’interior.

 

Els barets, repartits per la platja o el cine d’estiu, fan de la platja de Tavernes un espai atractiu i ple d’activitats tant de dia com de nit. Cal destacar també els xiringuitos que estan a l’arena, ja que són per als turistes un atractiu d’oci.

 

En la platja hi ha una gran varietat d’activitats per a tota la família i gustos, hi ha unes quantes zones de jocs infantils però hem de destacar els dos parcs més importants:

 

– El Parc del Molló. La seua principal característica és que està orientat per a disfrutar tan a l’hivern com a l ‘estiu: els xiquets poden anar amb bicicleta, poden patinar i gràcies a la seua accessibilitat poden disfrutar-lo tant majors com xiquets ja que també hi ha aparells de gimnàstica on la gent major pot realitzar exercicis.

 

– El Parc del Nord. És una zona on pots practicar esport, té 2 pistes per a jugar a futbet, bàsquet, etc. Al llarg de l’estiu es realitzen nombrosos esdeveniments i activitats programades per la Regidoria de Turisme.

 

 

[soliloquy id=”3260″]

ACTIVITATS:

 

-Falles: son posteriors a la setmana de Sant Josep. Per a més informació consultar: Tourist Info.

 

-Mercat medieval: cap de setmana de Sant Vicent (cap de setmana després del diumenge de Pasqua). Per a més informació consultar: Tourist Info.

 

-Mercat: des del 15 de juny fins al 15 setembre (dissabte de vesprada).

 

-Nit de Sant Joan: la nit del 23 de juny, al llarg de la platja, es celebren les fogueres típiques d’eixa nit i un espectacle pirotècnic anomenat correfoc.

 

-Fira de productes valencians-Mostra de Sant Jaume: es celebra el cap de setmana anterior o posterior de Sant Jaume (25 de juliol). Promoció i venda de productes típics valencians. Més informació Tourist Info.

 

-Festival Iboga Summer: es celebra l’ultim cap de setmana de juliol, únic esdeveniment espanyol especialitzat en música internacional balkan, gypsy, swing i ska. Més informació consultar web oficial Iboga.

 

-Seven Rugby: 24 hores de rugbi que es celebra a mitjans de juliol. La competició té lloc en la zona sud de la platja.

 

-Festival Sete Sóis Sete Luas: des del 10 fins al 15 d’agost. Espectacles i actuacions musicals internacionals populars contemporànies i d’art figuratiu.

 

-Carrera popular Volta a Peu de 8 km que es celebra el primer divendres d’agost.

 

-Festival de Corals: Cançons a la mar. Es celebra el primer diumenge del mes d’agost en el Parc del Llac de la Goleta.

 

[mappress mapid=”7″]