ABRIL - SETMANA SANTA

La ubicació d’aquestes festes canvia cada any, oscil·lant entre els mesos de març i abril, ja que la data de Pasqua es fixa a partir de la primera lluna plena de primavera.

Les celebracions de la Setmana Santa tenen lloc entre el divendres anterior a diumenge de Rams i el diumenge de Pasqua. A través de diversos actes i activitats, la comunitat cristiana recorda els moments que Jesucrist va passar a la Terra: passió, mort i resurrecció.

Les confraries de Tavernes cada vegada tenen més suport entre els habitants, ja que el nombre de participants en les processons és cada vegada més elevat i això li dóna més emotivitat a les celebracions, que són:

Diumenge de Rams.

Se celebra la processó de Rams, que dóna lloc a l’inici de la Setmana Santa. La processó tradicional està acompanyada per les diverses confraries i la representació de Jesucrist. La processó s’inicia a l’esplanada de l’col·legi Sant Josep amb la benedicció de les palmes.

La processó sol estar formada per la representació de la Junta Major de la Setmana Santa i per les confraries de Tavernes, que són les següents: Crist de l’Perdó, Germandat de la Dolorosa, Jesús de Natzaret, la Flagel·lació de Jesús, La nostra Sra. De la Pietat, Sant Sepulcre i la Solitud de Maria.

A partir d’aquest dia comença el trasllat de cadascuna de les confraries en processó.

El Dijous Sant.

A les parròquies de Tavernes es commemora el lavatori dels peus i l’últim sopar de Jesús, i a les 23: 00h es fa el Via Crucis pel Calvari. Aquest dia també té lloc el trasllat de la Vera Creu de la Confraria de el Sant Sepulcre. Se celebra una hora santa i una vigília a l’Santíssim.

Divendres Sant.

Aquest dia té lloc la processó més solemne, que és la de el Sant Enterrament.

Diumenge de Pasqua.

El diumenge de Pasqua és el dia de la Trobada de la Resurrecció. És un acte molt bonic i emotiu en què es representa la trobada de Jesús ressuscitat amb la Verge vestida de blanc.

És tradició que quan es troben Mare i Fill les persones presents a l’acte llancen flors a les imatges, el que li dóna a aquest moment una gran emoció. Els confrares també participen en la desfilada repartint caramels als nens.

Sant Vicent Ferrer.

És el patró de la Comunitat Valenciana; se celebra el segon dilluns després de Pasqua i és festa local.

Aquest sant va ser reconegut com la major font de miracles de l’Església i un dels polítics, teòlegs, intel·lectuals i filòsofs més influents de la seva època.

Més imatges de la festa