Les platges

La platja està situada a 5 km de Tavernes de la Valldigna i és una de les destinacions més populars d’Espanya, envoltada de dunes i fauna autòctona. Té uns 3 km de litoral dividits en dues parts destacades, la platja de Tavernes i la Goleta, unides per un canal. A les dues els han concedit la Bandera Blava.

La Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental creat i gestionat per la FEE (Fundació per a l’Educació Ambiental) des de 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents de el sector de l’turisme. Els criteris per obtenir la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees: Qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

La platja de Tavernes

Té una longitud de 2.070 metres, amb un tipus de sorra daurada i fina. Disposa de platja accessible i cada dia és més habitual veure la pràctica d’esports nàutics, com el windsurf i el kitesurf. Hi ha un passeig marítim on la gent gaudeix de passejades envoltats de comerços i restaurants.

La Goleta 

Té una longitud de 760 metres, amb una sorra daurada i fina, com la de Tavernes. Una altra de les característiques és que també disposa d’una platja accessible i on destaca el Parc de l’Llac, una àrea de recreació per passejar i gaudir a l’aire lliure amb tota la família.

Les dues zones de la platja tenen servei de socorrisme des del 15 de juny fins al 15 de setembre, i primers auxilis amb un consultori mèdic situat a la banda de les dependències de la Policia Local, l’horari és de 8 del matí a 9 del la nit de dilluns a divendres.

La neteja diària de les platges fa que siguin de les més netes de litoral valencià.

Els comerços, restaurants, bars i farmàcies li donen a la platja una gran varietat de serveis on trobar tot el que es busca. Els mitjans de transport com el tren i l’autobús fan que la platja estigui ben comunicada amb les ciutats més properes, com València i Alacant, i la converteixen en un dels destins preferits de la gent de l’interior.

Els bars repartits per la platja o el cinema d’estiu, fan que la platja de Tavernes sigui un espai atractiu i ple d’activitats, tant de dia com de nit. Cal destacar també els xiringuitos que estan a la sorra, ja que són per als turistes un actractivo d’oci.

A la platja es proposen una gran varietat d’activitats per a tota la família i per a tots els gustos, hi ha diverses zones de jocs infantils però hem de destacar els dos parcs més importants:

– El Parc de l’Molló. La seva principal característica és que està orientat per a gaudir tant a l’hivern com a l’estiu: els nens poden anar amb bicicleta, poden patinar i gràcies al seu accessibilitat poden gaudir tant grans com petits ja que també hi ha aparells de gimnàstica on la gent gran pot fer exercicis .

– El Parc de l’Nord. És una zona on es pot practicar esport, té 2 pistes per jugar a futbol sala, bàsquet, etc. Al llarg de l’estiu es realitzen nombrosos esdeveniments i activitats programades per la Regidoria de Turisme.

ACTIVITATS:

-Fallas: són posteriors a la setmana de Sant Josep. Més informació a Tourist Info.

-Mercat medieval: cap de setmana de Sant Vicent (cap de setmana després de diumenge de Pasqua). Més informació a Tourist Info.

-Mercat: des del 15 de juny fins al 15 Setembre (dissabtes a la tarda).

-Nit de Sant Joan: la nit de l’23 de juny, al llarg de la platja es celebren les fogueres típiques d’aquesta nit i un espectacle pirotècnic anomenat correfoc.

-Fira de productes valencians-Mostra de Sant Jaume. Es celebra el cap de setmana anterior o posterior a Sant Jaume (25 de juliol). Promoció i venda de productes típics valencians. Per a més informació Tourist Info.

-Iboga Summer Festival: se celebra l’últim cap de setmana de juliol, únic esdeveniment espanyol especialitzat en música internacional balkan, gypsy, swing i ska. Per a més informació consultar web Iboga.

Seven Rugbi: 24 hores de rugbi que se celebra a mitjans de juliol. La competició té lloc a la zona sud de la platja.

Festival Sete Sóis Sete Luas: des del 10 fins al 15 d’agost. Espectacles i actuacions musicals internacionals populars i d’art figuratiu.

-Carrera popular Volta a Peu de 8 km que se celebra el primer divendres d’agost.

-Festival de Corals: Cançons al mar. Se celebra el primer diumenge del mes d’agost, al Parc de l’Llac de la Goleta.