Què és una galeta?


Una galeta és un fitxer de text inofensiu que s’emmagatzema en el seu navegador quan visita gairebé qualsevol pàgina web. La utilitat de la galeta és que el web sigui capaç de recordar la seva visita quan torni a navegar per aquesta pàgina. Encara que molta gent no ho sap les galetes es porten utilitzant des de fa 20 anys, quan van aparèixer els primers navegadors per a la World Wide Web.


Què NO ÉS una galeta?

 

No és un virus, ni un troià, ni un cuc, ni spam, ni spyware, ni obre finestres pop-up.


Quina informació emmagatzema una galeta?

 

Les galetes no solen emmagatzemar informació sensible sobre vostè, com targetes de crèdit o dades bancàries, fotografies, el seu DNI o informació personal, etc. Les dades que guarden són de caràcter tècnic, preferències personals, personalització de continguts, etc.

El servidor web no li associa a vostè com a persona si no al seu navegador web. De fet, si vostè navega habitualment amb Internet Explorer i prova a navegar per la mateixa web amb Firefox o Chrome veurà que el web no s’adona que és vostè la mateixa persona perquè en realitat està associant al navegador, no a la persona.


Quin tipus de galetes hi ha?

 

 

Què són les galetes pròpies i les de tercers?

 

Les galetes pròpies són les generades per la pàgina que està visitant i les de tercers són les generades per serveis o proveïdors externs com Facebook, Twitter, Google, etc.


Què passa si desactive les galetes?

 

Perquè entenga l’abast que pot tenir desactivar les cookies li mostrem uns exemples:

Es poden eliminar les galetes?

 

Sí. No només eliminar, també bloquejar, de forma general o particular per a un domini específic.

Per eliminar les galetes d’un lloc web ha d’anar a la configuració del seu navegador i allà podrà buscar les associades al domini en qüestió i procedir a la seva eliminació.


Configuració de galetes per als navegadors més polulars.

 

A continuació us expliquem com accedir a una galeta determinada del navegador Chrome. Nota: aquests passos poden variar en funció de la versió del navegador:

 

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Internet Explorer feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 

 Moveu el botó lliscant fins a ajustar el nivell de privacitat que vulgui.

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Firefox feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 

 Ara veurà l’opció Accepta galetes, pot activar-la o desactivar-la segons les seves preferències.

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per a OSX feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari per iOS feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Android feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 

 

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Windows Phone feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):