LA GRANATA

Aquesta ruta es desenvolupa per la muntanya de les Creus, comença en el Poliesportiu municipal, i segueix pel nucli urbà fins arribar a el mur de defensa. A la fi d’aquest tram, trobem el Calvari a l’esquerra.

Des d’aquest punt, ens dirigim cap a la dreta, direcció est, seguint el mur de defensa, fins al pont que creua cap al Club de Tennis.

Creuem el mur de defensa i seguim pel camí de la dreta, amb el club de tennis a la nostra esquerra i horts de tarongers a la dreta, fins arribar a una bifurcació, seguim cap a l’esquerra per un camí que puja fins al peu de la muntanya i des d’allà a la dreta, fins arribar a la sendera.

A uns 20 m. hi ha un encreuament de senders, agafem el de l’esquerra (Senda vella de Favara) que ascendeix en ziga-zaga, enmig d’una pineda, fins arribar a una bifurcació de senders.

Seguim direcció cap a l’esquerra, direcció oest, on després de planejar un bon tram, el sender inicia una ascensió per una perllongada pendent fins arribar a la cruïlla de senders, on seguim cap a la dreta amb direcció a la font de la Granata.

El sender és força planer, i discorre per la obaga de la muntanya de les Creus, on s’albira el Racó de l’Massalari, fins arribar a un altre encreuament de senders, on seguim pel de la dreta

En aquest punt, es baixa un curt tram de pendent pronunciat, i segueix amb direcció oest, fins arribar a una altra bifurcació. Seguim cap a l’esquerra, entre una pineda que ens portarà fins a la font de la Granata.

A causa de la situació on es troba la font, hi ha una frondosa vegetació, sent un lloc on aprovisionar-se d’aigua i reposar forces ja que als voltants hi ha una taula de pícnic.

Des d’allà la ruta segueix per una pista forestal, fins arribar a un camí de formigó i que enllaça amb asfalt, que ens portarà fins a la cruïlla amb el Camí de l’Massalari.

Seguim cap a la dreta per aquest camí fins a arribar a l’encreuament amb el camí de l’Racó Redó, que agafem a la dreta. Aquest camí ens portarà fins a una pista forestal, que puja fins arribar a una bifurcació, on ens dirigim per la pista forestal cap a l’esquerra.

La ruta ens portarà fins al Racó de Joana, on hi ha una altra bifurcació, en la qual ens dirigim cap a la dreta.

Seguint la pista forestal arribarem a el dipòsit d’aigua potable, en el qual abans d’arribar a el mateix, hi ha un sender a la dreta que hem de prendre. Si seguim la pista arribaríem a l’ermita de Sant Llorenç.

El sender segueix ascendint fins a la cruïlla amb la travessera de Favara, que prendrem a la nostra esquerra per baixar a peu de la muntanya.

Des d’aquest punt seguirem pel mateix itinerari que a l’inici de la ruta fins arribar a al poliesportiu municipal.

Segueix la Ruta a Wikiloc

Powered by Wikiloc