MARÇ - FALLES

15-19 DE MARÇ: FALLES

Durant aquests dies es celebren les festes falleres i la ciutat s’omple de monuments, música, festa, alegria i molt color.

A la nostra ciutat hi ha 6 comissions falleres que, per ordre de fundació, són les següents:

Falla Portal de Valldigna (1976): Web Falla Portal, Facebook Falla Portal

Falla Cambro (1979): Facebook Falla Cambro

Falla La Via (1981): Web Falla La Via, Facebook Falla La Via
Falla La Dula (1984): Facebook Falla La Dula

Falla Passeig (1985): Facebook Falla Passeig

Falla Prat (1987): Facebook Falla Prado

A més hi ha la Federació de Falles Junta Local Fallera que s’encarrega d’organitzar els actes comuns on participen totes les comissions falleres. Facebook Junta Local Fallera

Aquesta festivitat és un atractiu turístic molt important, ja que està catalogada com a festa d’interès turístic internacional. Els actes fallers que se celebren són molts, però hi ha alguns que són fixos:

14-15 de març es fa la plantada.

L’acte de muntar els monuments fallers. Tant els monuments grans com els infantils han d’estar muntats abans del dia 17 a les 8:00 del matí, moment en què es presentarà el jurat per puntuar-les.

17 de març.

Aquest dia a la tarda a la Plaça Major té lloc el lliurament de premis a les diferents comissions falleres.

18 de març.

És el dia de l’ofrena a la Mare de Deu dels Desemparats, patrona de la ciutat de València, un dels actes més emotius d’aquestes festes. Cada faller ofereix un ram de flors a la Mare de Déu, amb els quals es confecciona un espectacular mantell floral.

19 de març Sant Josep.

Aquest dia es cremen les falles i amb aquest acte s’acaben les festes. Consisteix en la crema de tots els monuments. Cadascuna de les falles tanca les festes amb un castell de focs artificials i, posteriorment, es cremen els monuments.

Més imatges de la festa